torstai 2. huhtikuuta 2015

TONTON TOMAATIT

Tunsin itseni ihan Hanna Gullichseeniksi, kun mietin tätä postausta. Resepti on itseni suunnittelema, joka syntyi aikalailla vahingossa. Reseptiin kuuluu myös parisuhde kertomus niin, kuin Avokadopastaankin. Nämä on myös yhtä helppo valmistaa ja muokattavissa omaan makuun.

TOMTOM TOMAATIT

6 tomaattia
1 tölkki Rainbow herkkusieniä (valmiiksi maustettu)
0,5 pakettia Aurajuustoa
0,5dl Emmental juustoa

  • Aloita leikkaamalla tomaateista kansi pois. Koverra tomaatit suoraan paistinpannulle. Kaikkine nesteineen mitä komaatista tulee. Tässä kohtaa paistinpannun voi jo laittaa päälle.
  • Avaa herkkusienitölkki ja kaada ylimääräinen öljy pois. Kaada sienet paistinpannulle. 
  • Paista sienet ja tomaatit paistinpannulla. Tarkoitus on tiivistää makuja ja saada ylimääräiset nesteet haihdutettua. Sekä pehmentää tomaatti.
  • Kun seoksen koostumus muuttuu selkeästi kiinteytynyt, on aika lisätä aurajuusto. Aurajuusto sulaa nopeasti kuumalle pannulle. Kun aurajuusto on sulanut on täyte valmis.
HUOM! Pannulle ei tarvitse lisätä suolaa, koska aurajuusto antaa täytteeseen suolaisuuden. Myös valmiiksi maustetut herkkusienet tuo juuri oikeat mausteet pannulle. Olen kokeillut myös maustamattomia herkkusieniä ja maustanut itse, mutta täyte valmistuu niin nopeasti, ettei mausteet ehdi kiinnittyä ja tasaantua. Siksi juuri nämä Rainbow herkkusienet olen kokenut parhaiksi.
  • Täytä tomaatit ja tee juustoraasteesta kansi päälle. 
  • Laita tomaatit lämpimään uuniin 225 asteeseen noin 10-15 minuutiksi keskikohdille. Tomaatejahan ei enää tarvitse kypsentää varsinaisesti, vaan sulattaa päällä oleva juusto kauniin ruskeaksi.

Ja se parisuhde tarina. Aikoinani seurustellessani Sammakon kanssa hän on kerran herättänyt minut, että hän heräsi siihen, että hänen teki mieli kyseisiä tomaatteja. Jokun aikaa hän pyöri sängyssä ennen kuin olin niin hereillä, että tein muutaman tomaatin keskellä yötä. Omituista, mutta kohtalaisen hauska juttu.

Ja tuo nimilogia. Tomaatithan on lihattomia, laktoosittomia, gluteiinittomia, munattomia, sokerittomia ja silti hyviä. Tonton tulee siitä.VINKKI! Vaikka itse tykkään syödä tomaatteja ihan vaan noin, saattaa nuo ollekin maustua vaikka hyvän grillipihvin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti