perjantai 3. huhtikuuta 2015

KOTISOKEROINTI


Niin, olis taas se aika tytsyt. Itse on ainakin pakko myötää, että säärien karvahuolto on talvisaikaan melko heikohkolla tolalla. Olen useasti miettinyt parasta ratkausua pitkäkestoiseen huoltoon. Eikä haittaisi yhtään, että karvanpoisto olisi melko kivutonta. En edes halua puhua epiloinnista keväällä. (Syksymmällä se taas meneekin kun jalat tottuu). Kylmävahaus tekee kipeää ja kuumavahaus on sotkuista. Veet:in Easy Wax Electrical Roll-On Kit on hyvä tuote, mutta minulla ei ole ikinä niitä liuskoja! Höylä on höylä, mutta tuntuu, että jatkuvasti saisi olla höyläämässä.
Uusia tarkaisuja on siis mietittävä. Kriteerit oli: pitkäkestoisuus, kipu, edullisuus ja luonnonmukaisuus. Voiko mikään täyttää kaikkia näitä kriteerejä? Voi. Ja siihen, kun lisää, että harvanpoistoaineen voi tehdä itse ja raaka-aineet on aina kotona niin tulee mieleen, että miksi en ole tehnyt tätä aikaisemmin? No, myönnettäköön. Olen vanhassa elämässäni käynyt tekemässä kauneushoitolassa juttua ja sain "korruptiolahjana" säärien sokeroinnin. Myöhemmin koitin tehdä massaa itse, mutta tuolloin keitin sitä aivan liikaa ja massa meni käyttökelvottomaksi. Heitin hanskat tiskiin ja unohdin asian yli kymmeneksi vuodeksi!
Mutta nyt kokeilin uudelleen. Luonnonmukainen kosmetiikka, kun on taas alkanut kiinnostaa enemmän ja enemmän.Resepti on todella helppo:
SOKEROINTIMASSA
4dl sokeria
0,5dl vettä
0,5dl sitruunamehua

Sokerimassa alkaa kuplimaan muutaman minuutin jälkeen ja se kuplii todella paljon. Tässä kohtaa minulla meni aikaisemmin mönkään. Kuplien alta ei nimittäin näe massan väriä. Sokerimassan kuuluisi olla kullanruskeaa ja on huomioitavaa, että massa kypsyy vielä silloinkin, kun sen ottaa levyltä pois. Itse  tein niin, että annoin massan kulpia ja tarkistin aina välillä väriä siirtämällä kattilaa eri liedelle jäähtymään. Paras testi on kuitenkin ottaa lusikkaan pieni määrä massaa ja upottaa se kylmään veteen. Mikäli massasta saa pyöriteltyä pallon, on massa valmista ja se on aika ottaa pois liedeltä.

On tärkeää huomioida että ennen käyttöä massa tulee jäähdyttää kokonaan ja lämmittää uudelleen vesihauteessa. Liian kuuma sokeri massa tekee todella pahoja palovammoja iholle, joten ensin kylmäksi ja sitten lämmitellään!
Massa kannattaa laittaa matalaan lasipurkkiin, jotta sitä on helpompi käyttää. Linkkaan vielä tuohon alle hyvän videon sokerimassan käytöstä. (Ei minun tekemä).

3 kommenttia:

 1. Kiitoksia ohjeesta :D ollaankins siskon kanssa etitty toimivaa ohjetta :) kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että oli apua. :-) itsellä tosiaan tämä ohje toimi hyvin. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei kiehu yli aikaa. :-)

   Poista
 2. No jopas. Tätähän voisi ihan itsekin kokeilla. Dänks. Ja niin en tainnut aiemmin vielä sanoa, cool bansku!

  VastaaPoista