lauantai 31. tammikuuta 2015

SE SITRUUNAPASTA



Olen aina yrittänyt jotenkin välttää kuumimpia somehittejä. Jotenkin alkaa korvia särkeä, kun joka tuutista tulee sama "laulu". Oli siis aihe mikä hyvänänsä.
Kun avokadopasta räjäytti somen ajattelin, etten viitsi siihen toohotukseen lähteä, koska en pidä avokadosta. Mutta avokadopastan jatkaessa voittokulkuaan mietin, että olihan sitä pakko kokeilla. Halusin vaan tietää mikä se juttu on mistä kaikki puhuu. Se juttu mikä tekee siitä the jutun.
En tiedä mitä tapahtui, mutta rakastuin. Avokadopastaan. Ja avokadoon yleensä. Olin ilmeisesti saanut vain huonoja avokadoja (raakoja) aikaisemmin, mutta nyt avokado kuuluu normaaliin ruokavaliooni.
Avokadopastan jälkeen mietin somehittien merkitystä uudelleen. Eihän mistään tule hittiä ellei hommassa ole joku juttu. Se juttu, josta tulee the juttu.
Jos ja kun nyt sitruunapasta tekee tuloaan olen aallonharjalla heti. Olin niin myöhässä avokadopastan kanssa, että ihan hävettää. Rakastan sitruunaa ja pastaa niin jos kaksi hyvää yhdistää niin pakkohan se on olla hyvää. Kokeiluun siis.
Ensimmäinen haarukallinen ei kyllä tuottanut minkäänlaisia makuelämyksiä, mutta mitä enemmän pastaa maisteli niin sitä nopeammin se lautaselta hävisi. Pakkohan se on myöntää, että hyvää se oli. Pastaa ei kuitenkaan pidä verrastaa avokadopastaan vaan tajuta se pikkainen fakta, että nämä kaksi asiaa on täysin eri asioita. Kun siitä pääsee yli niin loppu on makuaalloilla surffaamista. Alla oleva ohje on nyt suoraan kopioitu Hanna G:n blogista, koska niinhän se kuuluu tehdä. Ainakin sen ensimmäisen kerran.

Sitruunapasta
2 – 3:lle
250 g tuorepastaa
yhden sitruunan raastettu kuori ja 3 rkl sitruunanmehua
25 g voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
muutama oksa timjamia
1,25 dl kuohukermaa
50 g raastettua parmesaania
hyppysellinen suolaa
mustapippuria
– Täytä kattila vedellä ja laita se jo hellalle odottelemaan pastaa saapuvaksi
– Raasta parmesaani, mittaa valmiiksi voi, valkoviini ja kerma
– Huuhdo sitruuna huolella, raasta siitä kuori (varo raastamasta valkoista osaa, se on kitkerää)
– Sulata voi paistinpannulla, lisää raastettu sitruunankuori ja sitruunanmehu, keitä minuutin verran
– Lisää pannulle viini ja nosta lämpöä, kiehauta jälleen minuutti
– Lisää kerma, sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon nippu timjaminoksia, kiehauta ja anna pöhistä miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia, kunnes kastike sakenee, keitä tällä välin tuorepasta
– Lisää kiehuvaan, suolattuun veteen tuorepasta ja anna kiehua pari minuuttia
– Ongi timjaminoksat pannulta pois, niitä ei enää tarvita
– Mausta kastike suolalla ja reilulla mustapippurilla, lisää myös puolet raastetusta parmesaanista
– Valuta pasta ja nostele se pannulle kastikkeen joukkoon, pyörittele kastike pastan kimppuun
– Annostele lautasille, lisää annosten päälle loput parmesaanista ja halutessasi tuoreita silputtuja yrttejä (esim. ruohosipuli tai lehtipersilja)

2 kommenttia:

  1. Tätä tehdään usein, on vaan niin hyvää. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli mulla eka kerta tänään ja oli kyllä hyvää! :)

      Poista