lauantai 25. lokakuuta 2014

SAARISTOLAISLEIPÄ

Olen pitkään miettinyt tekeväni saaristolaisleipää. En oikein tiedä miksi, koska en ole koskaan ostanut saaristolaisleipää. Syönyt olen, mutta se on sitten jossain juhlissa tai muualla. Kyllähän minä pidänkin saaristolaisleivän mausta, mutta jostain syystä en sitä vain ole ostanut.
Tänään koitti kuitenkin se päivä.



1l piimää
1,5 palaa hiivaa
1,5 rkl suolaa
3dl siirappia
3dl vehnälesettä
3dl kaljamaltaita
3dl ruisjauhoja
10dl vehnäjauhoja 

Kaada lämmin piimä kulhoon ja lisää suola ja siirappi. Lisää hiiva ja anna sen liueta. Lisää leseet, maltaat ja jauhot. Huom! Ole tarkkana määrien kanssa! Taikina tulee jättää todella löysäksi. Kohota taikinaa liinan alla 1,5h. Kaada taikina leipävuokiin. Paista 170 asteessa noin 1h 50 min. Puolentoistatunnin kohdalla voit sivellä leivät siirappivesiseoksella ja jatkaa paistamista niin saat ihanan kuoren leipiin.
Vedin sitten melkein puoli leipää ensi istumalta. Aivan sairaan hyvää! Päälle laitoin munavoita, avokadoa ja cavi-artia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti