keskiviikko 29. lokakuuta 2014

EI MENNYT TAAS NIIN KUIN... NO TIEDÄTTEHÄN...

Noh. En taas tiedä mistä alottaisin ja saattaa mennä jorinaksi, mutta lopputulos oli taas, et pärssiilleen män. Kaikki alkoi siitä, kun näin facebookin Askartelu- ja sisustusideoita -ryhmässä kuvan, jossa eräs jäsen oli laittanut akvaarioon pussillisen merituolaa, vähän vettä ja jättänyt akvaarion oman onnensa nojaan joksikin aikaan. Jostain syystä merisuola kiteytyy ja "kiipeää" lasiseinää pitkin ylös. Tämän jälkeen henkilö oli laittanut akvaarioon kynttilöitä jaakvaario olikin todella hieno muuttuva sisustuselementti.
Asiasta innostuneena aloin katsomaan youtubesta videoita asian tiimoista ja löysin ihan mielettömän hienoja juttuja mitä ihmiset oli itse tehneet. Kellon ollessa noin neljä yöllä kaivoin keittiön kaapista merisuolapussin. Olin todella innoissani! Postasin tämän kuvan instagramiini ihan into piukassa ja jäin odottamaan.


Tästä virityksestähän piti tulla jotain tämän kaltaista.

 
 
Voin kertoa, että ei ihan onnistunut. Ja kyllä. Tiedän, että siihen olisi pitänyt laittaa muutakin, kuin merisuolaa, mutta tuo Borax on käsittääkseni jotain suolan kaltaista valmistetta (kielletty Suomessa) ja merisuolahan nuosi pitkin akvaarion seinää. No ei onnistunut. Suola ruostutti rautalangan. Siinä kaikki.
No, sokerilla homman pitäisi toimia paremmin. Ja siis ihan vaan sokerilla.No mutta lopputulos oli, että laitoin parin purkkiin merisuolat kasvamaan. Ja kasvaahan ne pikkuhiljaa. 


Eipä se niin näyttävää ole, kuin isossa akvaariossa, mutta jahka tuo tuosta vielä kasvaa niin esittelen sitten lisää. Laitoin toisen purkin vasta myöhemmin "kasvamaan" niin siitä ei ole vielä näytettävää. 
Mutta ihan kokeilemisen arvoinen juttu! Akvaario näytti hyvälle ja tilaa tuikuille akvaariossa on paljon. (En itse uskalla polttaa pilttipurkeissa tai vastaavissa tuikkuja paloriskin vuoksi). Eli merisuolaa + keitettyä vettä + aikaa. Suolan tulee olla kosteaa kasvaakseen, eli joskus sitä joutuu kastelemaan. 
 Yritän tehdä joulukoristeita vielä sokerilla. Ja piippurasseilla. Mutta mistä  piippurasseja saa nykyään, kun Tiimaria ei ole?

6 kommenttia:

 1. Wau mikä viritys. En tiennyt tälläisiäkään olevan. Jään mielenkiinnolla odottelamaan jatkoa. :) Kivaa päivää Nöpsö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Tiia! :) Juuri katsoin, että tuo isompi purkki on kivasti jo lähtenyt kasvamaan myös. Voipi olla, että klikkaan instaan siitä kohta kuvan. :)

   Poista
 2. Hei, muistan joskus nähneeni piippurasseja ihan prismassa. Ja voiks niitä oikeesti olla tupakkatarvikehyllyssäkin kaupoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siis eiköhän piippurasseja saa sieltä mistä piippujakin. :D Pitää käydä metsästämässä. :)

   Poista
 3. Piipunrasseja saa esim Tigerista. Ja täältä esim.: http://www.oppien.fi/piipunrassi-200-kpl-10-eri-varia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin aivan Tiger ei tullut edes mieleen, kun on vähän hankalan matkan päässä. Pitääkin piipahtaa siellä. :)

   Poista