sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

TURISTINA KOTONA

Vietän lomaa ja mietin mitä kivaa voisikaan lomalla tehdä. Tällä hetkellä lompakko on sitä mieltä, että kovin kauas ei voi lähteä, joten jotain kivaa on keksittävä ihan tässä nurkissa. Niinpä ajattelin heittäytyä turistiksi kotikaupungissani Turussa.
Mietin ensin, että suunnittelisinko päiväni niin, että kävisin tutuissa paikoissa "turistin silmin". Aluksi se tuntui hyvältä idealta, mutta mietin kuinka vaikeaa olisi vaihtaa turistivaihde päälle. Niinpä päätin etsitä jotain tekemistä, mitä en ole tehnyt.
Mitä Turussa sitten on sellaista mikä olisi kohtalaisen edukasta. Itseasiassa kaupungistani löytyy paljonkin sellaista! Lähdetään ihan museoista. En muista, koska olisin käynyt esimerkiksi Wäinä Aaltosen museossa... Kahvilla taisin käydä joskus 10 vuotta sitten. Käsityöläismuseossakaan en ole käynyt vuosiin vaikka mietin sitä ihan joka kesä! Saatikka Turun taidemuseossa... Olenkohan siellä käynyt viimeksi noin 25 vuotta sitten. Turunlinna, Tuomiokirkko, Brinkhalli... Olisihan näitä paikkoja...
Mutta sitten mietin onko kaupungissa jotain mitä en ole koskaan tehnyt. On. Mäenookoskaan käynyt Vepsässä! Ihan käsittämätöntä!
Niinpä aamulla Aurajoelle ja let´s matkaan!

Päivä oli todella kuuma! Merellä se ei haitannut, mutta rannassa se oli ikävä juttu. Ensimmäinen alus lähti klo 11. 30 min aikaisemmin pääsee laivaan, mutta annan kyllä vinkkinä, että kannattaa olla jo klo 10 odottelemassa. Porukkaa nimittäin osui tälle päivälle ihan todella paljon.

 Olin äidin kanssa liikenteessä ja ajattelimme pitää piknikkiä saaressa. Suunnitelmissa oli myös kävellä joku lenkki, mutta sainpahan TAAS molempiin jalkoihin kamalat rakot niin jäi lenkit heittämättä. Istuimme hetken rannassa ja tajusimme, että Jojo teatteri esittää Rölliä samaan aikaan. Hilpaisimme siis katsomaan (äiti 54v ja tytäs 30v) lastennäytelmää.

Oli kyllä todella mukava päivä. Ja helppo juttu pieneen extraan. Aluksia saareen menee mukavasti 15 euron meno-paluun hintaan.

Tulimme äidin kanssa jo hyvissä ajoin takaisin, koska äidin piti vielä lähteä töihin tänään. Minä jäin nauttimaan auringosta.

2 kommenttia:

  1. Meidän turunlomalla tuli tutuksi hansan Nuvole-jäätelö"kioski". Ootko käynyt? Aivan mielettömiä jäätelöitä ja palvelua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo nyt ihan varma, mut täyttykin käydä varmistamassa. ;)

      Poista