perjantai 6. kesäkuuta 2014

TIETOKONEEN PALUU JA POSTI

On kuin oma ystävä olisi kateissa, kun tietokonetta ei ole. Toisaaltaan kaikkein pahinta kaipuuta on häivyttänyt tabletti ja ihan akuutein näprääminen sujuu puhelimella. Olen kuitenkin iloinen, että hommat toimii taas niin kuin pitää. On ihanaa pompottaa sormia näppäimillä.

On minulla kuitenkin asiaakin. Nimittäin Posti on saanut taas karvani pystyyn. Olen nimittäin viime viikolla juossut taas postinkantajan perässä rappukäytävässä. Ja nyt uusille lukijoille tiedoksi, etten ole mitenkään mielenvikaisesti juossut supersankarimaisesti aamutakki lepattaen. Heh! Minua kuitenkin närkästytti sen verran, että se sai avaan oven. Kysymys on maksikirjeistä. Minulle tuli viime viikolla kaksi maksi kirjettä. Peräkkäisinä päivinä. Molemmilla kerroilla tieto kirjeistä saapui postikorteilla. Siis postinkantajalla ei kommassakaan tapauksessa ollut kirjeitä mukana vaan kortti sujautettiin postilaatikosta. Mielestäni maksikirjeen idea on ollut jo vuosia, että kirje saapuu kotiin. Paketit haetaan postista, mutta maksikirjeet kotiin. Postinkantaja ilmoitti, että maksikirjeet olivat niin suuria, ettei niitä tarvinnut ottaa mukaan. Tässä kohtaa hieman ihmettelin, koska tiesin mitä oli tulossa eikä kumpikaan tavara ollut kovinkaan suuri. Toinen oli tabletin kansi ja toinen oli arvonnasta tuttu mp3 soitin (kaksi kappaletta). Molemmat olisivat mahtuneet postiluukustani kyllä. Tarkistin nimittäin asian kotiin palattuani!
 

Mainitsin asiasta postissa. Minulle kerrottiin, että vuoden vaihteen jälkeen ole tarvinnut ottaa enää maksikirjeitä mukaan, koska kirjeitä tulee yksinkertaisesti niin paljon. Postissa myös näytettiin konkreettisesti, että "eilenkin tuli kaksi tällaista rullakkoa maksikirjeitä".
Ymmärrän kyllä Postin pointin, mutta onko YT:t nyt hieman epäonnistuneet? Asiakkaat olisivat tyytyväisiä, kun posti saapuisi perille saakka ja olisikohan niin, että kun posti saapuisi ajallaan perille niin postin jatkuvasti kallistuvia palveluita saatettaisiin myös käyttää enemmän? Tiesittekö muuten, että 1lk postimerkki maksaa nykyään euron?
Samaan aikaan, kun postin palvelut huononee, niin Postin toimipaikat vähenee. Olen aikaisemminkin napissut siitä, että tuosta läheltä lähti minultakin posti. Kymmenen minuutin nopean ja kivuttoman pakettihaun sijaan saan nykyään käyttää pakettihakuun toista tuntia! Autolla. Ilman autoa minulla menisi varmaan puoli päivää!
Ja kuin aasin siltana pääsemme postin palveluiden nopeuteen. Tilasin CDON.comin kautta kaksi stand up dvd-levyä. Päivä oli sunnuntai 1.6.2014. Maanantaina 2.6.2014 sain sähköpostia:
Postitettu
Tilauksenne on postitettu. Jos matkalla ei ilmene ongelmia, on tilaus perillä 2-3 työpäivän kuluessa.

Olisipa mukava tietää mitä ongelmia matkalla on ollut, koska paketti saapui juurikin nyt tätä postausta kirjoittaessa. Eli juurikin 2-3 päivää liian myöhään laskutavasta riippuen. Tuntuu hieman  typerältä maksaa kohtalaisen kalliita postituskuluja jos paketit eivät saavu perille ajoissa...

En kritisoi postinkantajia. He tekevät varmasti parhaansa saadakseen postit perille, mutta tuo johtoporras. Henkilökuntaa irtisanotaan ja otetaan takaisin, kun lain vaatima postitakuu ei täyty. Tiedän erään tapauksen, jossa postilla työskentelevä henkilö oli ulkomailla lomalla ja hänen pomo soitti, että oletko nyt varma ettet voisi tulla päivää aikaisemin takaisin. Töihin. Toisessa tapauksessa pomo oli soittanut työntekijän sairaslomalta takaisin töihin. Tämä hieman viestii siitä, ettei työntekijöitä olisi tarpeeksi...

Olisi mielenkiintoista tietää mikä on yleinen mielipide lukijoilla Postista? Onko Posti luotettava? Vai valitsetko mielummin Matkahuollon?

4 kommenttia:

 1. Kyllä itselle on posti enimmäkseen toiminut ja ovat tuoneet maksikirjeet kotiin saakka, jopa ne hieman isommatkin jotka ei mahdu luukusta. niillä kerroilla soittaneet ovikelloa ja antaneet postit kouraan. taikka jättäneet lapun jos ei ole kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että Posti toimii vielä jossain "vanhaan hyvään malliin". Onko kyse siis suurkaupungin ongelmasta?

   Poista
 2. tämä siis vantaalla. veikkaisin että postinjako ongelmat ovat jakelualue kohtaisia. olisiko niin, että jotkut tekee hommansa perusteellisemmin tai hieman ylimääräistä?

  VastaaPoista
 3. Varmasti näin on. Harmittaa vaan, että täällä alueella postinkanto huononee ja huononee.

  VastaaPoista