keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

KESÄN JÄLKIRUOKA


Jahka ilmat tästä lämpenee (vaikka sen 20 astetta) niin päästään maistelemaan tämän kesän ehdottomasti parasta ja helpointa jälkiruokaa. Jälkkäri on myös terveellinen vaihtoehto ainaiselle jäätelölle ja mukavaa vaihtelua mehujäälle. En oikein tiedä edes mikä sen nimi voisi olla, koska se ei ole jäätelöä eikä oikein sorbettiakaan.

KESÄJÄLKKÄ

1 tölkki Persikoita
Mansikoita

Kaada persikat (liemineen) korkeareunaiseen astinaan. 
Soseuta. 
Kaada jäiset mansikat sekaan ja soseuta. 
Valmista. 

Jäiset mansikat tekee jälkiruoasta ihanan kylmän. Persikan koostumus taas tekee jälkästä jäätelömäisen. Mikäli haluaa jälkiruoasta oikein kylmää niin käytä jälkkää pakkasessa. Kymmenenkin minuuttia riittää.
Sokeria ei tarvita, koska olen mansikoihin sitä laittanut jo pakastus vaiheessa ja persikat näyttivät olevan sokeriliemessä.


Ja kuka sano, että jälkkärin pitää olla jälkkäri? Voihan se olla eturuoka ja pääruokakin. Ainakin kesällä, kun ei oikein jaksa syödä mitään.

2 kommenttia:

  1. Oi nyt mua himottaa tää. Tein yks ilta ite jäädytettyjä banaaneja ja vedin ne sauviksella "jätskiks" nam on hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko kokeilla! Vaikka varsinainen banaanin ystävä en olekaan.

      Poista