tiistai 22. huhtikuuta 2014

UUSI AVOKADOPASTA

Mulla olis nyt ehdotus uudeksi avokaadopastaksi. Ihastuin siihen meidän Berliinin reissulla ja uudestaan Tukholman reissulla. Kyseessä on siis Palak paneer eli Intialainen pinaattijuustopaistos.


Ohje paistokselle on helppoakin helpompi. Ja kaikki mausteet löytyvät myös normaalin prisman hyllyltä. Erikoista paistoksessa on myös se, etten minä ainakaan pidä yhtään inkivääristä tai juustokuminasta. Hah! Taas on huijattu syöjää!

Palak paneer
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl öljyä
1tl garam masalaa 
1/2 tl  juustokuminaa eli jeeraa 
 1/2 tl inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä raastettuna 
 2 ps (à 150 g) Pinaattia (pakaste)
 1 tlk (2 dl) Ruokakermaa  
1 pkt (200 g) Juustoleipää (leipäjuustoa) 
n. 1/2 tl suolaa 
  

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne öljyssä. Mausta garam masalalla, jeeralla ja inkivääritahnalla. Sekoittele muutama minuutti, jotta maut irtoavat. Lisää jäinen pinaatti ja kuumenna, kunnes pinaatti sulaa.
2. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Lisää lopuksi kuutioitu juusto. Mausta suolalla. Tarjoa riisin ja naanleivän kanssa.

Vinkkejä: Ruokakermaa ei tarvitse laittaa niin paljoa. Mielestäni puolet eli 1dl riittää. Mausteet ovat myös kohtalaisen mietoja. Itse tuplasin garam masalan määrän suoraan. Tietenkin kannattaa aloittaa varovasti, ettei käy niin, että vetää mausteilla hanat kaakkoon ja toteaa paistoksen olevan kamalaa. Mikäli laittaa kaikki 2dl ruokakermaa kannattaa myös ottaa aikaa paistoksen keittelyyn ettei jää vetiseksi. Itse olin jo innokkaana maistelemassa ja ottamassa kuvia ja syönnin jälkeen huomasin kuinka paljon paistos oli ehtinyt jo siinä ajassa kiinteytymään. 

Jätä viestikenttään kommenttia mikäli kokeilit. Olisi mukava kuulla mitä sinä pidit. Itse olen niin myyty!

1 kommentti: