lauantai 18. tammikuuta 2014

MEIKKIPUUTERIN UUSI ELÄMÄ

Tiedätte varmasti sen tunteen, kun on avaatte puuterirasiat ja se on taas pamahtanut rikki. Yleensä se on vielä se kivoin ja mahdollisesti jopa uusi. Se täydellinen väri joka on ollut joko kallis tai alennusmyynnissä jota ei varmasti enää saa mistään.


Minulla on täydellinen aurinkopuuteri. Se on ostettu Seppälästä eikä se ollut edes kallis, mutta se oli täydellinen. Ja heti sen rikottua kirmasin kauppaan, eikä niitä enää ollut. Hemmetti. Normaalisti olisin heittänyt puuterin pois, mutta kun se oli niin täydellinen! Päätin antaa sille vielä uuden mahdollistuuden niin, etten vie puuteria kotoa pois ollenkaan.
En uskalla edes laskea miten paljon rahaa olen tuhlannut heittäessäni pois meikkiä, jotka olen laskenut käyttökelvottomaksi tai ärsyttävän muruiseksi meikkipussin tahraajaksi, kun todellisuudessa olisin voinut vain korjata sen. Onneksi on kuitenkin blogit! Löysin nimittäin täydellisen ohjeen siihen kuinka korjata rakas puuteri (ja luomiväri joka sekin oli rikki).Tarvitset siis alusta, lusikan, tikun, topseja ja alkoholia. (Mikä tahansa prosenttimäärä periaatteessa käy, mutta mitä korkeampi prosentti on, sitä nopeammin puuterisi kuivuu). Itse murskasin puuterin meikkirasiassa, mutta ehkä on helpompaa ja nopeampaa laittaa rikkinäinen väriaine johonkin kulhoon ja murskata siinä.

1. Ensimmäistä vaihetta varten suosittelen suojaamaan työpisteesi jonkinlaisella alustalla jota kestät tuijotella korjausprosessin ajan (esimerkiksi Elloksen kuvaston miesten osaston sivut) sillä homma on vähän sotkuista. En tiedä mitä kävi, mutta kuvatessani pidin alustaa, mutta huomasin, että homman tein kuitenkin lopulta pöydällä... Miestenkuvia on näet helpompi selailla, kun siinä ei ole mitään työtä päällä. ;)


2. Murskaa millä tahansa tylpällä esineellä rikkoutuneen puuterisi lopulliset jämät niin hienoksi ja irtonaiseksi kuin vain pystyt. Itse tein sen tuolla tikulla, mutta mikäli olisi ollut fiksu ja murskannut jossain astiassa tuon värin niin lusikka on varmasti oiva peli tähän.3. Sekoita puuteriisi alkoholia sen verran, että koostumus muuttuu ja siitä alkaa tulla pehmeää tahnaa. Tämän voit tehdä myös erillisessä astiassa jos itse puuteripurnukka tuntuu liian pieniltä (kuten minä tein). Puuteria ei tarvitse uittaa alkoholissa vaan alkoholia kannattaa lisätä hiljalleen.


4. Jos haluat näyttävän sileää jälkeä, paina paperi kevyesti tahnaa vasten jotta puuterisi pinnasta tulee sileä.5. Voit vielä tasoitella puuteria sormin sekä putsailla samalla rasian reunoja topsilla.

6. Anna puuterisi kuivua esimerkiksi yön yli kunnes se on täysin kuiva. Ja volá, se on pian taas valmis käytettäväksi! Muistakaa, ettei puuterin tarvitse olla täydellisen näköinen toimiakseen, riittää että se on taas kompaktissa muodossa. Toisaalta käytössähän puuteri myös tasoittuu...


Laskeskelin, että näiden kahden tuotteen korjaamisella säästin yli 30 euroa! Ja sen rahanhan voi nyt käyttää johonkin ihan muuhun. :)
Kuinka moni lähtee heti korjailemaan vammaisia rakkauspurnukkojaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti