maanantai 11. marraskuuta 2013

RÄTTÄNÄ

Eipäs taas ole pitkään aikaan ollut mitään ruokaohjetta blogissani. No asia korjaantuu nyt. Isänpäivän normaalin kakun sijaan miedän perheessä tarjoitiinkin kahvin kanssa rättänää. Eli mustikkakukkoa. En ole ennen tätä syönyt ja oli muuten aivan sairaan hyvää. Lämmin rättänä ja vanilijajäätelöä kyytipojaksi. Kannattaa kokeilla!

Kuoritaikina:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2-2,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
2-3 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
0,5 rkl perunajauhoja
 
Voitele vuoka. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Osan jauhoista voi jättää taikinan taputtelua varten.
Taputtele noin 3/4 taikinasta vuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset ja kaada ne vuokaan taikinan päälle.
Taputtele loppu taikina pöydällä jauhojen avulla joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi kakkaroiksi. Aseta levy tai kakkarat täytteen päälle.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Vaikka rättänässä on voita ja sokeria aika rajusti niin kyllähän tuota iloisemmin söi, kun täytekakkua, jonka ravintoarvo on täysin 0. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti