torstai 3. lokakuuta 2013

JUUSTO ON ILONI

Kovin on nyt ruoka -henkinen tämä blogi, mutta lihaton lokakuu on tehnyt minuun vaikutuksen. Sitä en tiedä kestänkö koko kuukautta vegaanina, mutta yritys sai uutta pontta kaupassa käydessäni.

Tiedättekö mitä erikoista näissä leivissä on?


Tai no tottakai tiedätte, koska puhun kovaan ääneen vagaaniudesta. Leivät ovat siis täysin vegaanisia! Leipä, joka ei sisällä munaa eikä maitoa, kasvirasvaa, vegaanista juustoa ja vegaanista salamia. Oikeasti!


Yllätyin tänään todella kovin kaupassa, kun tutkiskelin juustoja. Olin tehnyt taustatutkimusta jo aikaisemmin ja pidin tuotteita vaikeasti saatavana, mutta yllätyin kovin lähi Prismassa. Vegaani juustoja ei ollut vain yhtä tai kahta.. Juustoja oli nimittäin viittä erilaisia! Viittä! Juustot olivat sen verra hintavia, että mukaan tarttui kolmea.
Ole kokeillut juustoista kahta. Cheddar viipaleita ja mozzarella raastetta. Cheddar juustot olivat todella hyviä ollakseen korvikkeita. Se antoi voimaa siihen, että kestän kyllä tän kuun.
Mozzarella raaste ei säväyttänyt samalla tavalla, mutta mietin josko tässä jonkin piirakan vaikka paistaisi ja kokeilisi siinä uudelleen. Alunperin ajattelin tehdä sienipizzaa, mutta se tyssäsi heti alkuunsa juuston puutteeseen.
Edam tyyppinen juusto on vielä korkkaamatta, mutta eiköhän sekin pian aukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti