sunnuntai 29. syyskuuta 2013

VINKKEJÄ HAASTEESEEN

Lokakuu lähestyy jo kovaa vauhtia ja niin myös Lihattoman lokakuun -haaste. Tiedän, että haaste saattaa olla sekasyöjälle hieman hankala näin yks kaks, koska stereotyyppinen kasvisruoka on pahaa ja omituista. Yritänkin nyt antaa pienen vinkkipaketin tulevalle kuukaudelle, ettei haasteen tekeminen tysähdä täysin.

Tutustu soijaan.
Soyappetit tuotteet ovat kuukauden paras ystävä. Erityisesti tumma soijarouhe. Tummalla soijarouheella korvataan paistettu jauheliha.
Eräs tärkeä asia soijarouheen käytössä on. MAUSTA. Maustamaton soijarouhe ei maistu miltään ja saattaa pahimmassa tapauksessa heittää jarrut koko yritykselle.Mikäli soijarouhe tuntuu aluksi työläältä valmiiksi maustettua "soijaroihetta" köytyy myös kaupan pakastealtaasta. Hälsans Kök -merkkinen kasvismureke vastaa myös paistettua jauhelihaa. Tuotteessa on kuitenkin kaksi asiaa. Normaalissa arkikäytössä kasvismureke on aika kallista ja ehkä siitäkin ikävämpi asia on se, että kyseinen tuote aiheutti ainakin minulle ilmaa vatsaan... Aikas tavalla... :D


Soyappetit perheestä löytyy myös soijasuikale. Mainio kanasuikaleen korvike.


Kaupan pakastealtaasta löytyy myös makkaraa ja nakkeja.Muista Tofu
Tofu on myös monipuolinen lihankorvike. Alla olevat "nuggetit" olen itan itse omin pikku kätösin valmistanut tofusta. Mikäli noudattaa matalahiilihytraattista ravintoa tofu on loistovalinta! Tofu löytyy kaupasta juustohyllystä.


Myös "juhannussalaattiin" tulee marinoitua tofua.


Tofua voi käyttää hyvin myös leikkeleenä. Kylmäsavutofu ohuina siivuina leivänpäällä on todella hyvää. Niin pystyy hyvin korvaamaan leikkeleet leivänpäältä.


Mutta toisaaltaan. Kyllähän kaupasta löytyy ihan kasviskeikkeleitäkin. Joten lihattomuus ei jää siitäkään kiinni.

Niin kuin kerroin jo aikaisemmin ajattelin itse kokeilla vegaaniutta kuukauden. Koska maito ja kanamuna jää ruokavaliosta pois pitää minunkin miettiä ruokailuni aivan uudella tavalla. No, ainakin yksi vegaaninen herkkuruoka minulla jo on. Italianpata.

Oma lihattomuuteni alkoi, kun salama kirkkaalta taivaalta. Söin kuukauden paahtoleipää sinappikurkkusalaatin ja juuston kanssa, koska en osannut tehdä kasvisruokaa. Nyt takana on jo 12 vuotta lihattomuutta, mutta edelleenkin nihkeilen hieman erikoisempia kasviksia. Haluan, että ruokani näyttää normaalilta vaikkei se sisälläkään eläintä. 

Mikäli osallistut haasteeseen ja tarvitset apua niin kysy rohkeasti. 
Reseptejä löytyy myös tästä blogista.

2 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä ruokia! Täällä vietetään myös lihaton lokakuu. Tosin kyseessä ei ole mikään poikkeuskuukausi, koska olen vegaani. Hienoa nähdä, että niin monet ovat ottaneet haasteen vastaan. :)

  http://lifetastesgood-nanne.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitääkin kysyä sulta sit apua. :)

   Poista