torstai 26. syyskuuta 2013

LIHATON LOKAKUU

Oletteko katsoneet sellaista ohjelmaa, kuin Docventures? Ohjelma on suora, 12 osainen Ylen TV2:en keskiviikon myöhäisillassa esitettävä keskusteluohjelma, jota juontavat loistavat Riku Rantala ja Tuomas Milonoff. Joka viikko tämä kaksikko saa vieraakseen asiantuntijan, jonka kanssa ruoditaan viikon vaihtuva aihe. 
Ohjelma on kokonaisuus kolmesta eri osiosta. Esittely, dokumentti ja keskustelu. Jokainen jakso siis alkaa asiantuntijavieraan ja elokuvan esittelyllä. Tämän jälkeen kolmikko alkaa katsoa dokumenttielokuvaa. Elokuvan jälkeen juontajat, asiantuntija ja yleisö keskustelee dokumentista.
Keskustelua ohjelmasta voi käydä twitterissä ja facebookissa. Jos jollain löytyy sellainen ihmelaite vielä, kuin faksi niin ei muuta, kuin faksi laulamaan! Itse käyn ohjelman aikana keskustelua (tylsästi) twitterin välityksellä koska en omista (hauskaa) faksia enkä sellaista ihmettä, kuin lankapuhelinliittymää.  On äärettömän hauskaa huomata mitä muut ajattelevat aiheesta. Ja millaisia ajatuksia viikon teema herättää.
Mikäli et ole vielä tutustunut ohjelmaan, tee se nyt ja klikkaa tästä.

Tämän kevyen alustuksen jälkeen pääsemmekin aiheeseen. Tämän viikon aiheena on ollut Ruoka. Se mitä me täällä länsimaissa laitamme suusta sisään. Mitä ruoka todellisuudessa on? Docventures heitti ensikuulle haasteen. Lihaton lokakuu. Minä ja lähes 18 000 muuta aiomme osallistua. Osallistutko sinä? No, pelkkä lihaton olisi itselleni ehkä hieman turhan helppo. Olenhan ollut vegetaristi pian 12 vuotta enkä usko, että järjetön lihan himo minuun iskisi seuraavan kuukauden aikana. Mutta en ole koskaan noudattanut vegaanista ruokavaliota. Nyt olkoon sen aika! Hei hei juusto ja kananmuna. On jo ikävä.
Ensi kuun aikana blogissa tulee näkymään varmasti juuston ikävää. Sekä vegaanisia ruokaohjeita. (Saa katsoa nyt onnistunko). Vegetaristia ohjeita blogini pitääkin jo sisällään. Niitä saat esille, ku klikkaat tuosta oikealta sanasta Ruoka.

Kuka on mukana? Kuka kokeilee tämän blogin ohjeita ja kuka on mun tukena? Mitä mä syön ens kuussa? Miksi tää tuntuu jo nyt huonolle idealle? 
4 päivää armoa jäljellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti