maanantai 18. helmikuuta 2013

MATKA

No nyt tulee sitten se matkapäivitys. :)
Reissu meni kaikenkaikkiaan todella hyvin. Ja niin kuin aina matkalle tuli myös pari muuttujaa...


Lähdetään vaikka tällä kuvalla liikkeelle. Tietysti olisin voinut otaa kuvan vaikka heti, kun tulimme hyttiin, mutta kun en ottanut niin en ottanut. Sammakko joutui tekemään koulu juttuja reissussa... Se oli toisaaltaan hyvä, mutta toisaaltaan kurja juttu. Muutama tunti ennen lähtöä Sammakko soitti, että skipataanko kokonaan Maarianhamina, koska hän joutuisi tekemään kokonaisen tentin matkallamme. MITÄ?!?!? No keskustelimme asiasta ja päätimme tehdä niin, että minä teen omia juttuja, kun Sammakko tekee koulujuttuja.Pääsimme siis matkaan alkuperäisen suunnitelman mukaan.


Täytyy sanoa, että Grace o todella hieno laiva! Siis todella hieno. Laivalla on paljon ihan täysin oleskelupaikkoja ja niiden vieressä oli suuria ikkunoita.


Hyttien käytäviin oli myös panostettu. "Kivien" joukossa oli myös eläimiä. Sudenkorentoja ja leppäkerttuja ainakin näkyi.


Kävimme tietenkin myös syömässä laivalla ja tämä olikin aikas hauska juttu. Ravintolan nimeä en enää muista, mutta se toimi niin, että saimme ruokalistat ja nuo valkoiset kortit ja menimme pöytään. Listassa oli hampurilaisia ja pitsaa ja pastaa ja salaattia ja jotain ja jotain... Ravintola oli jaettu useampaan keittiöön ruokalajikkeiden mukaan. Eli esimerkiksi pitsat ja hampurilaiset olivat omana keittiönään. Kun olimme valinneet mitä syömme niin kävimme tilaamassa suoraan keittiöstä ruokamme. Tilatessa heitettiin valkoinen kortti pöytään johon tilaus meni. Samalla saimme tuon mustan kiekon. Menimme pöytään ja jäimme odottamaan. Kun ruoka oli valmis alkoi kiekko vilkkumaan ja värisemään. Sitten ruoka haettiin keittiöstä.
Itse henkilökohtaisesti pidin kyllä tästä "uudesta" tavasta. Selitin äidille asiaa ja hän kaipasi palvelua. Hänen mielestään seuraavalla laivalla homma menee siihen, että ruoka täytyy itse mennä tekemään seuraavaksi... No ehkä minä olin vain kiinnostunut tekniikasta. :) Pois lähtiessä valkoinen kortti heitettiin tiskiin ja maksettiin koko summa.


Hotellimme näytti tältä. Ensimmäinen riitamme tuli matkalla tänne. Sammakko viilletti edellä ja minä koitan korkokengillä kipitellä perässä. Kuoneesta en ottanut kuvia, mutta se olikin ihan perus huone. Muuten kin hotelli oli ihan kiva. Ei mikään erikoinen, mutta ei huonokaan. Ainoa huono asia hotellissa oli peitot ja tyynyt. Niihin enne oikein kumpikaan olleet tyytyväisiä.


Tämä kuva on otettu hieman seitsemän jälkeen... Ketään ei ole missään eikä nuorisoa liiku missään. Kävimme illalla iltakävelyllä ja joka puolella tosiaan näytti tältä. Huomioikaa myös talojen ikkunat. Nekin on ihan mustia... Missä kaikki ihmiset olivat?Tästä oli pakko ottaa kuva, kun kävimme myös päivällä kävelemässä niin Sammakko kysyi haluanko galleriaan. Mitä? Haluanko? Olin miettinyt asiaa aikaisemmin, että jos ehdin niin olisi mukava käydä ja nyt Sammakkokysyi asiaa... No Galleria paljastui kauppakeskukseksi.

 

Kyltti hieman huvitti, koska olimmehan Suomessa...


Myös tämä kortti sai hieman huvittuneen ilmeen kasvoilleni...Ennen lähtöä sain kaverilta vinkin käydä Lustans -nimisessä kosmetiikka kaupassa ja paikka on ensimmäinen täysin luonnonmukainen kampaamo ja kauneushoitola. Olisin kamalasti halunnut ottaa kuvia, mutta yks kaks huomasinkin ajan kuluneen niin nopeasti, että oli pakko kiiruhtaa jo hotellille. Kävimme nimittäin katsomassa paikkaa jo aikaisempana iltana ja muistin, että paikka aukeasisi jo kymmeneltä, mutta muistinkin väärin ja paikka auksesikin vasta yhdeltätoista. Kun huoneen uloskirjautuminen oli klo 12 eikä aikaa hypistelylle jäänyt ihan kamalasti. Ostin paikasta huulipunan ystävälle ja äidille kahvihuulirasvaa. Tarkemma kuvauksen paikasta löytää Karkkipäivä -blogista. Kannattaa käydä tutustumassa postaukseen.
Tulomatka menikin sitten näissä merkeissä. Risteily oli loppuunmyyty ja paikalla oli paljon alta metrin korkuisia ihmisiä. Ja löytyipä matkalta eräs tuttukin... Kaikista maailman ihmisistä vastaan laivalla käveli P!!! Täytyy sanoa, ettei Robin ole ihan sen ensimmäinen asia, joka P:stä tulee mieleen. Voi taas sanoa, että voi loton jättää tekemättä, koska mikä todennäköisyys tuollekin on? Ja niin kuin voi kuvitella Sammakko veti P:n kohtaamisesta taas pienet draamat. Sitä sitten selviteltiin loppumatka...

Mutta kaikkinensa matka oli todella mukava ja meillä oli tosi kivaa. Suunnittelimme jo kesäksi uutta reissua ja matkaamme mökille. :)

5 kommenttia:

 1. Vaaau, on varmaan hieno toi Grace (jo noiden kuvien perusteella).
  Kiva toi eka kuva, hihii :) Meilläkin on yleensä kaikki hotellihuonekuvat ja vastaavat tollaisia. Kuka nyt muistais heti kuvaa ottaa kun sisälle astuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kyllä mä hieman arposin, että julkasenko sen, koska Sammakko näkyys siinä, mutta mietin sitten, ettei hän kuitenkaan ole tunnistettavissa siinä...

   Poista
 2. Voi että himottais itteäkin lähteä vähän graceemaan :)! Kiva, että teillä meni noin leppoisasti kun aluksi tätä vähän jännittelit. Välillä kyllä herra Sammakko tuntuu näissä postauksissa vähän kiukkupussilta. Älä anna sen kiukutella sulle ihana nainen :)!

  VastaaPoista
 3. Niin, kyllähän se välillä vähän kiukkupussi onkin... Toisaalta ärsyynnyn itsekin aika herkästi... Ja myönnän etten ole itsekään mikään maailman helpoin tapaus... Siitä mää en vaan kerro... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no kukapa meistä ei osais tota äkäämisen jaloa taitoa :D hihi

   Poista