keskiviikko 5. joulukuuta 2012

PAHOLAISEN HILLO

Eräs asia jota teen joka joulu on Paholaisen hillo. Se on niin hyvää!


Paholaisen hillo

2 tlk tomaattimurskaa
400 g punaisia paprikoita (n. 2kpl koosta riippuen)
1 sipuli
2-4 kpl punaista chiliä
6-8 kpl valkosipulin kynttä
1/4 prk jalapenoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl oreganoa
½ dl etikkaa (esim. omenaviinietikkaa)
1 pkt hillo-marmeladisokeria
1 pullo viiniä

Avaa viini ja kaada sitä jalalliseen lasiin 12 cl. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hakkaa kaikki kasviksiksi luokiteltavat pieniksi ja heitä kattilaan. (Poista chilin ja paprikan siemet kuitenkin). Kaada viiniä lisää lasiin, koska vanha olikin jo haihtunut. Lisää myös mausteet ja sekoita. Lisää viiniä lasiin. Anna kiehua 30-40 minuuttia. Sekoittele välillä. Juo loput viinistä ja närkästy, kuinka pieniä viinipullot nykyään on. Koska hillosta tulee niin tiukkaa - päätä, että ensi kerralla ostat viiniä kolmen litran pänikän.
Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kiehauta uudelleen ja keitä noin 5 minuuttia.
Jäähdytä hetki ja laita hillo lasipurkkeihin. Säilytä viileässä. 



Käytin itse salsapurkkeja. Reseptistä niitä tulee tasan viisi.

4 kommenttia:

  1. Hurja nimi hillolla :) mutta vaiktutaa hyvältä, ehkä voisi joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Juu kannattaa ehdottomasti! Kuulemma liharuokien kanssa ihan huippua. :)

    VastaaPoista
  3. Oi tuo mun jakkeri arvostais tätä kovasti!!

    VastaaPoista
  4. No sitten ei muuta, kun hihat heilumaan. :)

    VastaaPoista