perjantai 7. syyskuuta 2012

PIILOMAKSUJA

Tänään  on ollut jo huomattavasti parempi päivä, kuin eilen. Myös lähes ympärivuorokautinen nukkuminen saattaa auttaa asiaan. Kävin hakemassa Sparzanzan lipun tänään. Uskomatonta kusetusta taas. (Anteeksi sanavalintani). Minulla on ollut käsitys, että ennakkoon ostetut liput ovat edullisempia, jotta katsojamäärä olisi suunnilleen tiedossa ennen iltaa... JEP JEP. Niin kuin lipusta näkee lipun hinta oli 15 euroa. Lippuun tulee myös lisiä... 1€ verkkokauppamaksu ja 1,50€ palvelumaku toimipisteessä. Eli 17,50€ yhteensä. Liput ovelta maksaa 17€... Eli maksoin nyt 0,50€ enemmän, kuin silloin, kun jos olisin maksanut ovella lipun... Kiva. Miksi maksuja ei voi liittää suoraan lipun hintaan? Nettimaksun pystyy välttämään jos menee suoraan tiketin palveupisteeseen ilman varausta... 1,5€ hintaa ei millään.

 • Lippu netistä  17,50€
 • Lippu tiketin toimipisteestä varauksella 17,50€
 • Lippu tiketin toimipisteestä ilman varausta 16,50€
 • Lippu ärrältä 17,50€ (johon tarvitsee netin varauskoodin ja lippua ei pysty maksamaan kulttuuriseteleillä)

Maksoin lipun kulttuuriseteleillä, joten siksi en maksanut lippua heti netistä ja lipun hinnaksi tuli 2,5 euroa. Joten aivan sama ja pääasia on, että minulla on lippu! :)

4 kommenttia:

 1. Oliko jossain mainintaa siitä, että ennakkoon tilattujen lippujen pitäisi olla halvempia? Jos, niin valitusta kehiin. Kummalliselta kyllä tuntuu, että olisivat kalliimpia.. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, mutta yleensähän asia näin on. Ja onhan se nytkin. Lippu maksoi 2 euroa vähemmän, mutta kaksi firmaa vetää välistä käsittelymaksuissa. Joka sitten taas on kuitenkin heidän tapansa hankkia elantonsa. Hain lipun eräästä levykaupasta ja mietin kyllä, että jos tiketillä olisi ihan oma toimipiste kaupungissa olisi välistä veto vielä suurempaa.
   Parasta/pahinta asiassa on se, että maksut ovat lippukohtaisia. Hinta siis ei laske jos yksi ihminen hakee esimerkiksi viidelle liput. Siinä kun on aina 1,50-2 euroa käsittelymaksua/lippu.

   Poista
 2. Mie näin Sparzanzan vähän ohimennen Kivenlahtirockissa ja oli kyllä kerrassaan viihduttävä pändi :)!
  Noi lippikuviot on kyllä niin hämäriä. Jos ostaa kerralla kymmenen lippua lippupalvelusta niin jokaisesta tulee palvelumaksu....MILLÄ LOGIIKALLA?? Ihan pöljää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole nähny koskaan livenä, mutta nyt on päästävä! Hyvä jos on hyvää odotettavissa. :) JEE!
   Lipunhintahan jakaantuu bändille ja järjestäjille ja mitä käsiä siinä nyt on omaansa ottamassa. Lippu laitetaan myyntiin lippupalveluun ja lippupalvelu ottaa omansa siinä kohtaa. Sitten vielä alihankintana joku levyliike/ärrä josta saa lipun käteen. No hekin ottavat omat maksunsa... En minäkään ilmaiseksi tekisi ylimääräisiä töitä levykaupassa... Mutta tuo tapa on käsittämätön. Miksi kaikkia maksuja ei voi laittaa suoraan lipun hintaan? Ja onko kamalan fiksua myydä kalliimmalla lippuja ennakkoon ja "alennusmyynnillä" ovelta? Pitäisikö ovelta myytävien lippujen olla esimerkiksi 5 euroa kalliinpia?
   Juu tuohon käsittelymaksu per yksi lippu tuli tutuksi viime vuoden juhannuksena, kun ostettiin juhannuslippuja. Meitä oli kuusi ja jokaiseen lippuu tuli muistaakseni 2,5 euroa lisää. Meiltäkin siis yhteensä 15 euroa. Logiikka jokaisen lipun palvelumaksusta erikseen tulee kai siitä, että sillä voi rahastaa niin miksi sitä ei tekisi? Kyllä mä toisaaltaan sen ymmärrän, mutta toisaaltaan olen hieman näreissäni siitä, että jos lipun hinta on 15 euroa niin miksi se sitten ei ole 15 euroa? Sama asia olisi mennä kahvilaan ja 1,5euron kahvin sijaan huomaisi maksavansa 6 euroa kahvista, koska maksaisi maidosta euron, palvelusta 1,5 euroa, sisäänpääsystä euron ja narikasta euron. Esimerkkinä...

   Poista