torstai 30. elokuuta 2012

VANHA KANSA TIETÄÄ

Tein joskus viime vuosituhannella peruskoulussa käsityötunnilla kirjan (josta sain 9+ näköjään). Tein uusiopaperia, taittelin sivut, ompelin ne yhteen, liimasin, leikkasin ja värkkäsin... Mitä nyt kirjan tekemiseen tarvitaan. Kirja oli pitkään vaan kasa tyhjiä sivuja, ennen kuin siitä tuli keittokirjani. Aluksi annoin tehtävän äidille kasata sinne "äidin parhaat reseptit ja niksit", mutta muutaman vuoden odottelun jälkeen päätin jatkaa kirjaa iha ite. Vuosien saatossa kirja onkin saanut uutta sisältöä aika kivasti. Nyt kuitenkin olisi vuorossa luku "Luonnonvoimin vaivoja vastaan"
Huomaisin kuitenkin, että minulle tuli tenkkapoo. Tiedän, että auringonkukansiemenet auttaa närästykseen, sitruunamehu virtsatulehdukseen ja kokonaiset neilikat hammassärkyyn (kaikki konstit testattu ja hyväksi koettu), mutta mitäs muita vanhan kansan rohdosjuttuja on? Oletko sinä kokeillut jotain joka on hyväksi havaittu? Enkä nyt välttämättä jaksaisi rueta uuttamaan nokkosta tai tehdä jotain todella vaikeita ja monimutkaisia juttuja (ellei ne ole todella hyviä), mutta onko jotain vanhan kansan niksiä joka on nyttemmin ihmisiltä unohtunut? Täytyy nimittäin sanoa, että ennemmin syön ruokalusikallisen auringonkukansiemeniä, kun otan valkoisen pillerin, kun en tiedä mitä siinä on. Lopputulos kun on kuitenkin sama.

3 kommenttia:

 1. Niin ja tiedän myös, että humala -kasvi auttaa tekemään iloisen illan. ;)

  VastaaPoista
 2. Persiljasta tehty tee auttaa myös virtsaputkentulehdukseen... Mä oon kikkaa kokeillut tasan kerran... Olin alle kouluikäinen ja äiti ja mummi väkipakolla sitä mulle juotti, sillä olen aina vihannut persiljaa. Ihan helvetin pahaa (omasta mielestäni) mutta silloin se ainakin tepsi! Nykyään kyllä turvaudun kyseisen vaivan kohdalla ihan suosiolla todella happamaan karpalomehuun (toimii jos on tulehdus ihan aluillaan!) ja jos se ei tepsi niin haen antibiootit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistan sen persilian jo suussani. Yöks... Mut sen on pakko toimia koska on niin pahaa... :D Juu karpalo toimii kanssa, mut olen kuullut, että sitruuna on nopeampivaikutteinen. (Muistelisin kerran juoneeni niitä molempia ihan kauheesti, kun tulehdus oli ihan aluillaan ja sillon aikankin autto). Mutta vinkki pääsee myös kirjaan! ja sisänsäkin hyvä vinkki, koska äitin kasvimaalla kasvaa kyllä persilia mutta ei sitruuna tai karpalo. (jos siis tulee akuutti tarve vanhempien luona.. ja todennäköisyys siihen on... suuri)

   Poista