maanantai 20. elokuuta 2012

EI TÄNÄÄN, EI VAAN JAKSA

ää viikko ei startannut oikein haluamallani tavalla. Ihmiset haisee tänään pahalle. Yöks. Olen töissä asiakaspalvelijana, jossa näen satoja ihmisiä päivittäin. Joka päivä ihminen koittaa olla nokkela, hän toistaa samoja latteuksia, joita jokainen työntekijä on aivan varmasti kuullut jo satoja kertoja. Työssäni käsitellään myös rahaa ja eräs latteus, jonka kuulee päivittäin on: katotko näistä kolikoista, koska näitä on niin paljon, että housut tippuu/ei enää jaksa kantaa. Kohta yksi. Jos mulla olis kolikoita niin paljon, etten jaksaisi kantaa niitä, niin ottaisin niitä vähemmän kerralla mukaan. Ja toinen asia. Jos sinulla on vaikka 15 euroa kolikoina. (4kpl 5 senttisiä, 8 kpl 10 senttisiä, 5kpl 20 senttisiä, 4kpl 50 senttisiä, 3kpl 1 eurosia ja 4kpl 2 eurosia). Niin painoa tästä rahakasasta tulee 164,88 grammaa! Kyllä harvinaisen heikko ihminen on jos ei sitä jaksa kantaa! Ja 15 euroa on kuitenkin paljon kolikoita. Yleensä siinä kun tuppaa käymään niin, että kuuro pappa heittää rahat tiskiin, että ota tästä niin tuloksena on se, että jos kolme euroa pitäisi saada kasaan niin kolikoita on 2,85€.
En urputa nyt sitä ettei kolikoita saisi antaa. Kolikot nimittäin saattaa loppua kesken jos niitä ei tule ja siis varsinkin pienet kolikot. Ne ihaanat 5 ja 10 senttiset loppuvat jopa useasti. Mutta se tapa. "Mä voisin antaa vähän kolikoita" on ok, mutta "mulla on niin paljon kolikoita, etten jaksa kantaa niitä" ei ole ok. Sekin on totta, että jos kantaa paljon kolikoita mukana niin lompakoiden vetoketjut menevät rikki, mutta se, että housut tippuu niin ei voi pitää paikkaansa ellei ole sen mallinen ihminen, että ne housut tippuu joka tapauksessa tai käyttää väärän kokoisia housuja. Olen yrittänyt nauraa jokaisen asiakkaan jokaiselle vitsille, mutta en tänään. Ei vaan jaksa!

4 kommenttia:

 1. I sooooo feel you!

  "Kait sä tähän kaupantekijäisiks annat... sitä, tätä tai tota" "Katoppas tyttö se hinta nyt kohilleen" "Mähän oon teiän kanta-asiakas kun ostin kerran oliko se nyt vuonna 86 teiltä, ni katohan se hinta nyt oikein" jne jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja sitten se aurinkoinen kesäpäivä. Ihmiset syö jäätelöä ja nautiskelee... Ja tulee kertomaan mulle töihin, että ulkona on tosi nätti päivä. Kiitti. Eipä tässä muutenkaan kamalasti ..tuta kökkiä...

   Poista
 2. Vähän ohi aiheen, mutta Nöpsö kiitos tunnustuksesta! Se oli oikein mukava yllätys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo vähän, mutta ollos hyvä vaan. :)

   Poista