keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

PURKKIPIPARIT

EDIT Olen huomannut, että tätä postausta on käyty näin joulun alla lukemassa aikas paljon. Käykääs vilkaisemassa myös paremmin onnistuneita purkkipipareita *täältä*. 

Kerroin eilen purkkikekseistä. No eihän se eka kerta ihan onnistunut, mutta käsi ylös kaikki, jotka ovat seppiä syntyessään! Löysin netistä pipariohjeen, joka kuului näin:


Cowgirl Cookies


3,2dl vehnäjauhoja tasoiteltuna mittakippoon
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
2,4 dl kaurahiutaleita
1,75 dl suklaakarkkeja
1,75 dl rouhittua leivontasuklaata
1,2 dl fariinisokeria
1,2 dl sokeria
0,8-1,2 dl murskattuja cashew-pähkinöitä

PURKIN TÄYTTÄMINEN

0,95 l sileä pintailen purkki

Laita aineet seuraavassa järjestyksessä:

1. Vehnäjauho, leivinjauhe, ruokasooda, suola
2. Kaurahiutaleet
3. M&M
4. Suklaat
5. Fariinisokeri
6. Sokeri
7. Murskatut cashew-pähkinät

Laita jokainen kerros purkkiin todella tiiviisti tai ne eivät mahdu. Cashew-pähkinät ovat päällimmäisinä, koska ne voi jättää vähemmälle jos purkki tulee liian täyteen ja niitä voi myös lisätä jos tilaa jää paljon. Aineita pitäisi olla niin paljon, että korkin ja kannen väliin ei jää tyhjää.

Keksiohje:
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.


Lisää…

1 kevyesti vatkattu kananmuna
1,2 dl hieman sulanutta voita
1 tl vaniljaesanssia

Sekoita hyvin kuivien aineiden kanssa, voit joutua käyttämään käsiä, jotta saat kaikki aineet kunnolla yhdistettyä.


Pyörittele taikinasta n. 3,5cm kokoisia palloja ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 175°C n. 10 minuuttia. Ohjeesta tulee n. 26-28 keksiä.

Resepti täältä.


Minä hieman menin sorkkimaan ohjetta, koska mielestäni on mukavampi antaa tuote, joka on jo melkein valmis. Tällä tarkoitan sitä, että vanilijaesanssi muuttui vanilijasokeriksi ja munankin ostin jauheena. Käytin myös suolattuja cashew pähkinöitä ja jätin suolan kokonaan pois.


Minun ohje menee siis näin:

Cowgirl Cookies

3,2dl vehnäjauhoja tasoiteltuna mittakippoon
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl munankorvikejauhetta
2,4 dl kaurahiutaleita
1,75 dl suklaakarkkeja
1,75 dl rouhittua leivontasuklaata
1,2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 tl vanilijasokeria
0,8-1,2 dl murskattuja cashew-pähkinöitä (suolattuja)

sekä

1dl rasvaa
0,5dl vettä

Pyörittele taikinasta n. 3,5cm kokoisia palloja ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 175°C n. 10 minuuttia. Ohjeesta tulee n. 26-28 keksiä.


Mitä sitten tulee ottaa huomioon purkkia täyttäessä? Kopauta purkki aina pöytään, jotta saat tasaisen pinnan aineiden välille. Suklaa kannattaa olla hieman isompaa mitä minulla. Minä raastin isommalla puolella suklaan ja silti siitä tuli aivan liian pientä. Se nimittäin peitti karkit purkissa. Fariinisokeri kannattaa tasotella jollain lusikalla, koska siihen pelkkä kopautus ei riitä. Minulla, kun levisi sokerit liian "alas". Käytin myös karkkeina M&M karkkeja ja vaikka itse karkit ovat hyviä olisi ehkä tyylikkänpää käyttää yksivärisiä karkkeja. Keltaisia tai punaisia? Tuo sininen, kun näyttää homeelta... Saatikka vihreä... Ostin karkkeja kaksi pussia ja niitä oli myös reseptin mukaan liian vähän. Ensi kerralla siis irtokarkkihyllylle mars! Eräs huomioitava asia on myös nuo purkit. Jos meinaa tehdä purkkipipareita kannattaa hankkia purkit parhainpaan hilloamis aikaan... Muuten niitä ei löydä MISTÄÄN. Käytin itse litran purkkia, koska 0,95l purkkia ei löytynyt mistään. Eikä itseasiassa litrastakaan... Kävin viidessä eri kaupassa! Muovitukussa, prismassa, tarjoustalossa, ikeassa ja kodin ykkösessä. Muovitukussa oli kyllä paras valikoima, mutta ei juuri sellaista, kuin ajattelin (väärä koko). Prismassa oikea koko, mutta nelion mallinen. Tarjoustalossa ei ollut mitään. Ikean purkit oli liian trendikkäitä tai kyljessä oli joku kohokuvio. Kodin ykkösessä oli joitain purkkeja ja ostin nyt tuon (yli 5euron purkin) ja päätin vaan lähteä pois. Eipä tuokaan purkki ollut lainkaan sellainen, kun ajattelin, mutta elämä on! En enää jaksanut käydä missään hakemassa vaikka ehkä siellä muovitukussa olisi kannattanut käydä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti