tiistai 19. kesäkuuta 2012

HYVÄ KASVISLASAGNE

Voi luoja tein hyvää kasvislasagnea tänään...


Punakastike

2 dl soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä paistamiseen
voin 1 dl vettä soijarouheen kypsentämiseen
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
tuoreit kasviksia, esim paprikaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa (itse käytin paprikaa)
1 pkt tomaattipyrettä
500 g tomaattimurskaa
1-2 vakosipulin kynttä
2 tl paprikamaustetta
2 tl kuivattua basilikaa
2 tl sokeria
1 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa


Punakastike
Kannattaa varata iso paistinpannu tuohon punakastikkeelle.. Mahdollisesti jopa wokkipannu. Kuumenna ensin öljy ja heitä sekaan soijarouhe. Laita soijarouhetta hieman ja lisää vettä vähitellen samalla sekoittaen. Lisää pannulle myös soijakastike. Kun kaikki vesi on imeytynyt soijarouheeseen on voi alkaa heittelemään muita aineita sekaan.


Valkokastike
1 dl rypsiöljyä
0,75 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
noin 200 g juustoa
1 tl suolaa


Valkokastike
Kuumenna öljy kattilassa. Sekoita jauhot öljyyn tasaiseksi seokseksi. Pidä levy kuumana ja lisää maito kattilaan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon juusto (raasteena). Kuvan valkokastike ei siis ole vielä valmista, kun juustoraaste näkyy maidon seasta...

Vinkkinä muuten, että käytin edam-mozzarellajuustoa...


Juustoraastetta vielä pintaan ja uuni 225 asteeseen ja noin 45 min uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti